نوزاد هشت ماهه: نحوه رشد + طریقه نگهداری کودک هشت ماهه

یک نوزاد ۸ ماهه نسبت به ماه‌های قبل، کنجکاوتر و فعال‌تر است. ماهیچه‌های بدن او قوی‌تر شده اند و اعضای بدنش هماهنگی بیشتری با هم پیدا کرده‌اند. در این سن کودک برای سینه خیز رفتن، چهار دست و پا راه رفتن و در نهایت قدم برداشتن آماده می‌شود. بنابراین لازم است که درباره شرایط جسمی و رشد کودک در این سن اطلاعات کافی را کسب کنید تا بتوانید برای رشد مهارت‌های او تلاش بیشتری کنید. در ادامه در خصوص نوزاد هشت ماهه توضیحات کامل را به شما ارائه می‌کنیم. با ما همراه باشید.

وضعیت رشد نوزاد هشت ماهه از جنبه‌های مختلف

در سن ۸ ماهگی تغییرات قابل توجهی را در کوچولوی خود مشاهده می‌کنید. اگر کودک هنوز چهار دست و پا رفتن را شروع نکرده است در این سن دیگر آماده سینه خیز رفتن می‌شود و هر لحظه بدون اینکه حتی شما متوجه بشوید، آماده حرکت است!

همچنین ممکن است متوجه تغییراتی در عادات خواب نوزاد ۸ ماهه خود بشوید. به علاوه اگر منوی غذایی کودک را متنوع‌تر کنید خواهید دید که کودک به تجربه بافت غذایی متنوع‌ علاقه‌مند است. در ادامه درباره این تغییرات به تفصیل صحبت می‌کنیم.

رشد قدی و وزنی در نوزاد هشت ماهه

در ۸ ماهگی، وزن نوزاد شما به احتمال زیاد بیش از دو برابر وزن او در هنگام تولد است. میانگین وزن نوزاد ۸ ماهه پسر بین ۸ تا ۱۰ کیلوگرم است. دختران معمولاً در این سن حدود ۳۰۰ گرم وزن کمتری نسبت به پسران دارند. با این حال، به خاطر داشته باشید که کاهش رشد وزنی نسبت به بدو تولد با نزدیک شدن به یکسالگی طبیعی است.

تا یکسالگی، معمولا هر ماه باید نوزاد را برای چکاپ نزد پزشک کودک معتمد ببرید‌. در هر چکاپ، پزشک با توجه به نمودار رشد، تغییرات قدی و وزنی کودک را بررسی می‌کند تا اطمینان حاصل کند که رشد کودک طبیعی است.

اگر به تازگی به پاهای کودک خوب دقت کرده‌اید، ممکن است متوجه شده باشید که وقتی کودک به پشت دراز کشیده است، پاهایش متمایل به داخل است. یا زمانی که به کمک شما یک قدم روی زمین برمی‌دارد انگشتان پا به سمت بیرون متمایل می‌شوند. اصلا نگران نباشید. رباط‌های لگن به تدریج سفت می‌شوند و وضعیت قرار گرفتن پاها اصلاح می‌گردد. این اتفاق در ۱۲ تا ۱۸ ماهگی می‌افتد؛ یعنی دقیقا همان سنی که کودک می‌تواند راه رفتن به سمت جلو را تجربه کند.

همچنین کف پای نوزاد ۸ ماهه ممکن است صاف به نظر بیاید. زود قضاوت نکنید چون کف پای کودک در این سن با یک لایه چربی محافظت می‌شود و این چربی کف پا را صاف نشان می‌دهد. طی دو یا سه سال آینده، این چربی از بین می‌رود و قوس کف پا تشکیل می‌شود.

رشد حواس در نوزاد ۸ ماهه

در هشت ماهگی، نوزادان پیشرفت‌های زیادی در حواس پنج‌گانه خود تجربه می‌کنند که به آن‌ها کمک می‌کند دنیای اطراف خود را بهتر درک کنند و با آن تعامل بیشتری داشته باشند. در ادامه به بررسی هر یک از این حواس پنج‌گانه می‌پردازیم:​

  • بینایی: نوزادان در این سن می‌توانند فاصله و عمق را بهتر تشخیص دهند که این مهارت به آن‌ها در برداشتن اشیا کمک می‌کند. ​اگرچه نوزادان هنوز اشیای نزدیک را بهتر می‌بینند، اما می‌توانند اشیا را از سراسر اتاق تشخیص دهند و چهره‌های آشنا را از فاصله دورتر شناسایی کنند.
  • شنوایی: نوزادان شروع به تقلید صداها و هجاهای ساده مانند “ما” و “با” می‌کنند که نشان‌دهنده پیشرفت در مهارت‌های زبانی آن‌هاست. همچنین در این سن، نوزادان معمولاً به نام خود واکنش نشان می‌دهند و سر خود را به سمت کسی که آنها را صدا می‌کند برمی‌گردانند.
  • ​لامسه: نوزادان با لمس و قرار دادن اشیا در دهان خود، به کشف بافت‌ها و اشکال مختلف می‌پردازند که این رفتار به توسعه حس لامسه آن‌ها کمک می‌کند.
  • بویایی: نوزادان قادر به تشخیص بوی والدین و محیط‌های آشنا هستند که این توانایی به ایجاد احساس امنیت در آن‌ها کمک می‌کند. ​
  • چشایی: نوزاد هشت ماهه علاقه‌مند به تجربه بافت‌ها و طعم جدید غذاهاست. این موضوع می‌تواند به تقویت حس چشایی او کمک کند.

رشد حرکتی در نوزاد هشت ماهه

در هشت ماهگی، نوزادان به سرعت در حال تقویت مهارت‌های حرکتی خود هستند و هر روز توانایی‌های جدیدی را به نمایش می‌گذارند. بیایید با هم به برخی از این مهارت‌های حرکتی نگاهی بیندازیم:

  • نشستن بدون حمایت: در این سن، نوزادان معمولاً می‌توانند بدون نیاز به تکیه‌گاه بنشینند و حتی در این حالت به اطراف خم شوند تا اشیا را بردارند.​
  • چهار دست و پا رفتن: بسیاری از نوزادان در این مرحله شروع به حرکت به صورت چهار دست و پا می‌کنند که نشان‌دهنده تقویت عضلات دست و پا و هماهنگی بین آن‌هاست.​ این اتفاق در بازه ۷ تا ۱۰ ماهگی رخ می‌دهد. بنابراین هنگام تعویض پوشک، زمان بازی یا وقتی برای لحظاتی روی تخت شماست به شدت مراقبش باشید تا خدایی نکرده از ارتفاع به پایین پرت نشود!
  • ایستادن با حمایت: نوزاد ممکن است با گرفتن اشیا یا کمک والدین، خود را به حالت ایستاده درآورد و وزن خود را روی پاهایش تحمل کند.​
  • استفاده از انگشت شست و اشاره: در این سن، نوزادان می‌توانند اشیا کوچک را با انگشت شست و اشاره خود بگیرند که به آن “چنگ زدن انبری” می‌گویند.​
  • انتقال اشیا بین دست‌ها: نوزاد هشت ماهه می‌تواند اشیا را از یک دست به دست دیگر منتقل کند که نشان‌دهنده بهبود هماهنگی بین اعضای بدن اوست.​

برای حمایت از رشد حرکتی کودک در این سن، ایجاد محیطی امن و فراهم کردن فرصت‌هایی برای تمرین مهارت‌های جدیدش بسیار مهم است. همچنین، تشویق کودک به بازی با اسباب‌بازی‌های مناسب می‌تواند به تقویت مهارت‌های حرکتی او کمک کند.​

رشد شناختی و زبانی در نوزاد ۸ ماهه

کودک هشت ماهه پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه‌های شناختی و زبانی از خود نشان می‌دهد. در ادامه به برخی از این مهارت‌ها اشاره می‌کنیم:​

  • تقویت مهارت‌های زبانی: در این سن، نوزادان شروع به بیان هجاهای ساده مانند “ما” و “با” می‌کنند که شروعی برای گفتن کلمات ساده‌ای مانند “ماما” و “بابا” است. همچنین، آن‌ها کلمات بیشتری را درک می‌کنند و می‌توانند با اشاره به اشیا یا افراد خاص، نشان دهند که مفهوم کلمات را می‌فهمند.
  • درک مفهوم ماندگاری اشیا: در آغاز ۶ ماهگی اضطراب جدایی کودک شدید است. اما با نزدیک شدن به ۸ ماهگی، کودک مفهوم ماندگاری را بهتر درک می‌کند و متوجه می‌شود حتی زمانی که در دیدرس او نیستید، به زودی برمی‌گردید و می‌تواند دوباره شما را ببیند. انجام بازی قایم باشک که به شدت برای کودک جذاب است هم به درک این مفهوم بسیار کمک می‌کند.
  • افزایش کنجکاوی و کاوش: نوزادان ۸ ماهه علاقه‌مند به کشف محیط اطراف خود هستند و با دقت به اشیا نگاه می‌کنند، آن‌ها را لمس می‌کنند و حتی در دهان می‌گذارند تا با حواس مختلف خود آن‌ها را بشناسند. ​
  • تقلید و یادگیری از طریق مشاهده: در این سن، کودکان شروع به تقلید صداها و حرکات ساده می‌کنند و از طریق مشاهده رفتارهای اطرافیان، مهارت‌های جدیدی را می‌آموزند. ​

برای تقویت رشد شناختی نوزاد در این سن، والدین می‌توانند با او صحبت کنند، برایش کتاب بخوانند و او را تشویق به بازی‌های تعاملی کنند. همچنین، ایجاد محیطی سرشار از تحریک‌های حسی می‌تواند به توسعه مهارت‌های شناختی کودک کمک کند.​

اقدامات لازم برای پیشرفت رشد در نوزاد هشت ماهه

در ادامه با چند کار کلیدی که به رشد کودک ۸ ماهه کمک می‌کنند، آشنا می‌شویم:

  • در تمام اوقات روز با کودک صحبت کنید و برایش کتاب یا شعر و آواز بخوانید. شنیدن صداها، هجاها و کلمات جدید در طول مکالمه و آواز خواندن، کودک را تشویق می‌کند تا آنچه را که می‌شنود تکرار کند و مهارت‌های زبانی و رشد شناختی خود را تقویت کند.
  • بازی قایم باشک را می‌توانید به روش‌های مختلف اجرا کنید. مثلا به نوبت می‌توانید یکدیگر را زیر یک پارچه نرم پیدا کنید.
  • یک بازی جذاب دیگر، دست زدن ریتمیک است. هنگامی که شعری می‌خوانید به صورت ریتیمیک کف دست‌هایتان را بهم بزنید. سپس دو دست را روی ران‌های خود بزنید و مجددا کف دست ها را بهم بزنید. این کار تمرکز و هوش موسیقی نوزاد ۸ ماهه را تقویت می‌کند.
  • هم سطح کودک قرار بگیرید. مثلا روی زمین بنشینید و با هم بازی کنید. برای نمونه می‌توانید یک توپ را به جلو و عقب هل دهید. در طول این بازی خواهید دید که به تدریج چقدر در انجام آن حرفه‌ای تر می‌شوند.
  • در طول وعده‌های غذایی اجازه دهید کودک قاشق را به تنهایی بردارد و به دهان ببرد تا مهارت‌های حرکتی کودک بهبود یابد.
  • در انتخاب اسباب‌بازی خلاقیت به خرج دهید. حتی گاهی یک اسباب‌بازی ساده مثل جعبه مقوایی تمیز یا ظرف پلاستیکی همراه ملاقه و کفگیر چوبی می‌تواند یک اسباب‌بازی جذاب برای کودک باشد.
  • کودک را به کارگاه‌های مادر و کودک، پارک یا مکان‌هایی که امکان معاشرت اجتماعی با دیگران وجود دارد ببرید.

تغذیه کودک ۸ ماهه

نوزاد در سن ۸ ماهگی هم شیر و هم غذای کمکی می‌خورد. غذای پوره یا کمکی در این سن باید حداقل نیمی از کالری مورد نیاز کودک را تامین کند. نیم دیگر کالری مورد نیاز باید از شیر مادر یا شیر خشک تامین شود. در مجموع نوزادان در این سن به ۷۵۰ تا ۹۰۰ کالری در روز احتیاج دارند.

در بخش قبل گفتیم که در این سن حس چشایی و بویایی کودک تکامل می‌یابد و آماده تست غذاهای جدید، طعم‌ها و بافت‌های مختلف است. اگر کودک فورا یک طعم جدید را قبول نکرد، نگران نباشید. ممکن است نیاز باشد تا ۱۰ بار آن طعم را به کودک معرفی کنید تا در نهایت آن را بپذیرد.

طبیعی است که فرصت پخت غذا در وعده‌های غذایی مختلف برای کودک کم است. پیشنهاد ما استفاده از غذاساز یا بیبی کوک ب آ با است که استاندارد جهانی دارد و ارزش مواد غذایی را با پخت ۱۵ دقیقه‌ای حفظ می‌کند. این محصول همزمان میکسر هم هست و پس از آماده شدن غذا می‌توانید آن را پوره کنید.

برای کودک ۸ ماهه می‌توانید از غذا هایی با بافت درشت‌تر مثل بلغور جو یا موز له شده هم استفاده کنید. این بافت درشت مهارت جویدن را در کودک تقویت می‌کند.

در اینفوگرافی زیر نمونه‌ای از منوی روزانه غذا ( شیر و غذای کمکی) برای نوزاد ۸ ماهه را مشاهده می‌کنید:

خواب نوزاد ۸ ماهه

کودک ۸ ماهه شما احتمالا حدود ۹ تا ۱۲ ساعت در طول شب می‌خوابد و دو بار در روز چرت می‌زند. مدت چرت زدن در طول روز ممکن است بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت باشد. اما به هر حال برای یکسری اختلالات خواب در این سن آماده باشید.

برای برخی از کوچولوها، وجود اضطراب جدایی در این مرحله می‌تواند منجر به پسرفت خواب شود؛ به این معنی که کودک در این مرحله ممکن است کمتر از قبل بخوابد، یا ممکن است چندین بار در طول شب بیدار شود. در اینجا چند نکته وجود دارد که رعایت آنها به کودک شما کمک می‌کند تا راحت تر بخوابد:

  • اگر نوزاد شما اتاق مجزا برای خودش دارد، هنگام خواب در اتاقش را باز بگذارید. او ممکن است با شنیدن صدای شما از بیرون اتاق احساس آرامش بیشتری پیدا کند.
  • اگر کودک عادت به مکیدن انگشت شست هنگام خواب دارد، حساسیت به خرج ندهید. این کار در این سن اشکالی ندارد. اجازه دهید آرام شود.
  • پتو، اسباب بازی و عروسکی که دوست دارد یا یک تکه از لباستان که بوی شما را بدهد در کنارش قرار دهید.
  • او را با تکان دادن نخوابانید. در این حالت کودک تصور می‌کند که این کار همیشه از بخشی از روتین خواب اوست و در آینده برای خواب کودک مشکل ساز می‌شود.
  • سعی کنید پشت نوزاد را نوازش کنید و با صدای آرام برایش لالایی بخوانید.

روتین روزانه یک نوزاد ۸ ماهه

در ادامه یک نگاه اجمالی به برنامه روزانه‌ای که معمولا یک نوزاد هشت ماهه طی می‌کند، می‌اندازیم:

سلامت و ایمنی کودک در ۸ ماهگی

برای حفظ سلامت و ایمنی نوزاد ۸ ماهه لازم است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • در این سن کودک کوچک به دنبال کشف‌های بزرگ است. مهم است که محیط خانه برای کاشف کوچک امن و مجهز به لوازم ایمنی کودک باشد.
  • اکنون زمان خوبی برای ضدعفونی کردن سطوح مختلف خانه است. مبلمان و سطوح را عاری از گرد و خاک و میکروب نگه دارید.
  • نوزادان کوچک فقط در چند سانتی‌متر آب غرق می‌شوند. بنابراین اگر حمام خانه دارای وان بزرگسال است باید کاملا مراقب باشید. یکی از محصولاتی که به ثابت نشستن کودک در حمام کمک می‌کند صندلی حمام کودک است. این محصول از زمانی که کودک توانایی مستقل نشستن را دارد قابل استفاده است.
  • سقوط از ارتفاع یکی از شایع‌ترین اتفاقات در سن ۸ ماهگی است. بنابراین شما باید تخت نوزاد، میز تعویض، صندلی بلند و سایر تجهیزات را بررسی کنید تا مطمئن شوید که استانداردهای ایمنی رعایت شده است یا خیر.

در ادامه به تفصیل درباره رعایت ایمنی وسایل مختلف مورد استفاده در این سن صحبت می‌کنیم:

بهبود ایمنی تخت خواب برای نوزاد ۸ ماهه

  • اطمینان حاصل کنید که نرده‌های عمودی تخت بیش از ده سانتی‌متر با هم فاصله نداشته باشند تا سر کودک در فاصله بین آنها گیر نکند.
  • تشک تخت باید محکم در تخت جا بیفتد و فاصله بیشتر از دو انگشت بین تشک و چهارچوب تخت وجود نداشته باشد.
  • قبل از اینکه کودک شما بتواند به تنهایی بایستد، تشک را در پایین ترین سطح ممکن قرار دهید. هنگام خواب هرگز ملحفه یا پتو بزرگ در تخت قرار ندهید تا خطر خفگی از بین برود.

بهبود ایمنی میز تعویض پوشک برای نوزاد ۸ ماهه

  • میز تعویض پوشک برای کودک در این سن باید از چهار طرف نرده محافظ با پهنای ۵ سانتی‌متر داشته باشد و قسمت بالای میز تعویض باید مقعر باشد تا کودک شما نتواند از روی میز غلت بخورد.
  • همیشه هنگام تعویض دست کودک خود را نگه دارید.
  • وسایل تعویض پوشک مانند پوشک و دستمال مرطوب را دور از دسترس کودک قرار دهید. با این حال این وسایل باید در دسترس خود شما باشند تا در حین تعویض پوشک محل را ترک نکنید.

بهبود ایمنی صندلی غذای کودک برای نوزاد ۸ ماهه

  • صندلی غذای کودک ایمن با پایه پهن انتخاب کنید و هرگز آن را بسیار نزدیک میز ناهارخوری قرار ندهید. در این سن کودک پاهای وی برای لگ زدن دارد و می‌تواند میز را آنقدر فشار دهد تا خدایی ناکرده صندلی واژگون شود.
  • وقتی نوزاد هشت ماهه را روی صندلی غذا مینشانید تمام کمربندهای ایمنی صندلی را ببندید.

همچنین بخوانید: بهترین صندلی غذای کودک


وسایل مورد نیاز یک نوزاد ۸ ماهه

در این بخش محصولاتی که برای رشد نوزاد ۸ ماهه مفید هستند را به شما معرفی می‌کنیم.

  • اسباب بازی: در ۸ ماهگی، اسباب‌بازی‌هایی مانند بلاک های ساختنی و توپ در سایزهای مختلف انتخاب خوبی هستند. اسباب بازی را متناسب با سن و توانمندی کودک انتخاب کنید. از اسباب‌بازی چوبی و اسباب‌بازی موزیکال غافل نشوید.
  • کتاب‌های کودک: کتاب خواندن دایره لغات کودک را بالا می‌برد پس این فعالیت را حذف نکنید. کتاب را با صدای بلند بخوانید و چه بهتر که از کتاب‌های تعاملی هم استفاده کنید.
  • صندلی ماشین: کودک در این سن باید روی صندلی ماشین نوزاد متناسب با سن خود بنشیند. صندلی ماشین کودک در گروه‌های سنی مختلف طراحی می‌شود که با توجه به نیاز خود می‌توانید آن را انتخاب کنید.
  • پوشک، دستمال مرطوب و کرم سوختگی: پوشک و لوازم تعویض مثل دستمال مرطوب کودک و کرم سوختگی را همیشه و در همه جا به مقدار لازم در دسترس داشته باشید.
  • تب سنج: سرماخوردگی و تب در این سن کاملا رایج و طبیعی است اما تب بالا برای کودک خطرناک است. همیشه تب سنج کودک را برای سنجش تب او مخصوصا در طول شب در دسترس داشته باشید.
  • مسواک کودک: ممکن است کودک شما در حال حاضر چند دندان داشته باشد اما رعایت بهداشت دهان و دندان از دوران نوزادی مهم است. حالا زمان مناسبی برای معرفی مسواک است تا به احساس مسواک زدن عادت کنند.

سوالات متداول

وزن و قد نوزاد ۸ ماهه چقدر است؟
وزن یک نوزاد پسر ۸ ماهه احتمالاً بین ۸ تا ۱۰ کیلوگرم است. دختران در این سن به طور میانگین بین ۷ تا ۹ کیلوگرم وزن دارند. همچنین میانگین قد نوزاد پسر ۸ ماهه ۷۱ سانتی‌متر و میانگین قد نوزاد دختر در این سن حدود ۶۹ سانتی‌متر است.
نوزاد ۸ ماهه چقدر باید شیر بخورد؟
نوزاد در سن ۸ ماهگی هر ۳ تا ۴ ساعت به ۱۸۰ تا ۲۱۰ میلی‌لیتر شیر در طول روز نیاز دارد. این عدد به جز نیاز نوزاد به شیر در طول شب است.
نوزاد ۸ ماهه چقدر غذا بخورد؟
کودک در این مرحله، معمولاً در هر وعده غذایی حدود ۴ تا ۸ قاشق غذاخوری غذای کمکی می خورد، بیشتر نوزادان ۲ تا ۳ وعده غذای جامد در روز همراه با شیر مادر یا شیر خشک میل می‌کنند. یعنی در هر وعده غذایی یک دوم فنجان نیاز به غذای کمکی دارند.
در مقاله‌های زمان شروع غذای کمکی نوزاد و طرز تهیه غذای کمکی نوزاد توضیحات بیشتری را در خصوص غذای کمکی ارائه کرده‌ایم.
نوزاد ۸ ماهه چقدر آب بخورد؟
نوزادان از سن ۶ ماهگی تاحدود یکسالگی باید روزی نصف فنجان آب بنوشند این مقدار را می‌توانید در وعده‌های مختلف جرعه جرعه به کودک بدهید. مخصوصا اگر کودک شما شیر خشک می‌خورد حتما به او مقدار کمی آب بدهید.
دلایل کبودی زیر چشم نوزاد ۸ ماهه چیست؟
دلایل مختلفی مثل خستگی، کمبود آهن، گرفتگی بینی ناشی از آلرژی و سرماخوردگی یا عفونت چشم می‌تواند دلیل کبودی یا سیاهی زیر چشک کودک باشد که باید در این مورد از پزشک متخصص کمک بگیرید.
نشانه‌های کمبود آهن در نوزاد ۸ ماهه چیست؟
رنگ پریدگی پوست، بداخلاق (تحریک پذیر) بودن کودک، کمبود انرژی یا خستگی و تغییر روتین خواب به معنای کاهش خواب عمیق و بی‌قراری در خواب و همچنین ابتلا مکرر به عفونت و سخت نفس کشیدن، از علایم کمبود آهن در کودک ۸ ماهه است. به این معنی که رژیم غذایی کودک فاقد میزان کافی آهن است یا قطره آهن که پزشک توصیه کرده است مصرف نشده است.
راه‌های درمان نفخ نوزاد ۸ ماهه کدام است؟
ماساژ شکم نوزاد در سن ۸ ماهگی یک راه موثر برای تسکین نفخ است. سعی کنید رژیم غذایی کودک پربیوتیک باشد تا سیستم گوارش دچار نفخ کمتری شود.
راه‌های درمان یبوست نوزاد ۸ ماهه کدام است؟
رژیم غذایی مناسب و حمام آب ولرم و گرم از جمله درمان‌های یبوست کودک است. یادتان باشد برای درمان دارویی باید از پزشک معتمد کمک بگیرید و درمان دارویی متناسب با سن نوزاد را انجام دهید.

جمع‌بندی

در این مقاله از فروشگاه سیسمونی کودکو به بررسی ویژگی‌های رشد فیزیکی و شناختی یک نوزاد ۸ ماهه پرداختیم. درباره نقاط عطف رشد مثل وزن کودک، تلاش برای هماهنگی چشم و دست، نشستن بدون حمایت و تلاش برای شروع چهار دست و پا راه رفتن صحبت کردیم و روتین یک روز معمولی از زندگی کودک ۸ ماهه را با هم مرور کردیم.

حالا اطلاعات خوبی درباره میزان خواب نوزاد هشت ماهه، غذای او و تغییرات آن نسبت به ماه‌های پیش داریم. کودک در سن ۸ ماهگی یک کاشف بزرگ است و سعی می‌کند به همه جای خانه سرک بکشد. پس نکات ایمنی مناسب این سن را حتما رعایت کنید.

در ادامه وسایلی که روند رشد را در این سن تسهیل می‌کنند را به شما پیشنهاد دادیم. برخی از این وسایل جزو چک لیست سیسمونی نوزاد هم هستند. کودک در سن ۸ ماهگی بیش از پیش کنجکاو است و نیاز به بازی دارد. حالا بیشتر از قبل منظور شما را درک می‌کند و حتی منظورش را با کلمات مبهم به شما می‌رساند. کودک در آستانه زبان باز کردن است؛ پس با او حرف بزنید و با هم زیر آواز بزنید و از لحظات دو نفره با کودک نهایت لذت را ببرید.

به عنوان والد و مراقب کودک از تمریناتی که برای تقویت مهارت‌های شناختی و فیزیکی کودک در این سن نام بردیم غافل نشوید!

منبع:

https://www.pampers.com/en-us/baby/development/article/8-month-old-baby


همچنین بخوانید:

نوزاد سه ماهه

نظر بگذارید